HARRI YRTTIAHO

Koin pelaajaurallani jo juniori-ikäisenä erilaisuutta, koska vaadin itseltäni ja myös muilta paljon enemmän kuin muut. Koin, että asiat tehdään vähän sinne päin eikä keskitytä oleellisiin asioihin täydellä antaumuksella.

Tätä seurasi miltei koko pelaajaurani ajan ja vasta viimeisinä pelivuosinani pääsin joukkueeseen, jossa oli muitakin, jotka halusivat tehdä asiat viimeisen päälle hyvin.

Fysiikkaharjoittelu on aina kiinnostanut minua ja ensimmäiset ohjelmani tein silloiselle joukkueelleni jo lukioikäisenä. Tahto ja intohimo tekemiseen olivat kovat, mutta opastus tekemiseen oli hyvin vaillinaista. Tein liian paljon asioita kuten oli aina ennenkin tehty.

Paljon asioita tuli opittua kantapään kautta, itse tietoa etsien ja eri metodeja kokeillen. Omien kokemuksieni kautta pääsin kuitenkin kohtalaisiin tuloksiin huomioon ottaen oman potentiaalini. Valmennukseen siirtyessäni tästä kaikesta on ollut todella merkittävä hyöty. Haluan opastaa muita olla tekemättä samoja virheitä, joita itse tein, ja vielä enemmän.

Ymmärrykseni ja tietopankkini ovat kasvaneet vasta myöhemmin valmentajaurallani. Olen pelikokemusten, opiskelun ja tutkitun tiedon kautta sisäistänyt asioita, jotka merkkaavat ja vaikuttavat kokonaisuuksiin. Tämä on auttanut jäsentämään mikä on kullekin yksilölle tärkeää lajissaan ja miten huipulle päästään.

Edelleen valmennustyössä huomaan paljon asioita, jotka eivät palvele yksilön optimaalisinta kehitystä. Nämä asiat ovat usein kuitenkin hyvin yksinkertaisia, mutta niiden toteuttaminen vaatii luonnetta ja itsekuria. On myös annettava työkaluja urheilijoille näiden asioiden toteuttamiseen.

Vaikka olen aina haaveillut oman yrityksen perustamisesta, ajatus konkretisoitui vasta kun tapasin Samuelin toimiessani Joensuun Katajabasketin fysiikkavalmentajana. Samuelin ennakkoluulottomuus ryhtyä toimeen sai minutkin ottamaan seuraavat askeleet eikä haave jäänyt enää ajatuksen tasolle.

Liikuntatieteen Maisteri (MSc), Biomekaniikka, Jyväskylän Yliopisto

Urheilu-ura (pesäpallo)

Useita seuroja

Kouvolan Pallonlyöjät

2 SM-hopeaa, 2009, 2010

Valmentajaura (fysiikkavalmentaja)

Jokipojat, Joensuu (jääkiekko)

Mestis-hopea, 2011-12

Katajabasket, Joensuu (koripallo)

Suomen Cup voitto, 2011-12

SM-hopea, 2011-12, 2013-14

SM-pronssi 2012-13

Sport, Vaasa (jääkiekko)

Liiga 2014 – 17