SAMUEL SANTTU HAANPÄÄ

Olen kokenut yksilöllisen harjoittelun tehokkaimmaksi harjoittelumuodoksi kaikista urani varrella kokemistani harjoitustavoista ympäri maailman. Jo pienestä pitäen olen saanut yksilöllistä opastusta, sillä isäni oli valmentaja ja aina läsnä.

Pelatessani Yhdysvalloissa yliopistokoripalloa tutustuin yksilölliseen lajiharjoitteluun toden teolla. Lajiosaamiseni otti harppauksia ja ymmärsin kuinka tehokasta laadukas, yksilöllinen harjoittelu voi parhaimmillaan olla.

Euroopan ammattilaisvuosina ymmärrykseni yksilöllisestä harjoittelusta fysiikkaharjoittelun saralla kasvoi. Aloin ymmärtämään kokonaisuuksia ja näin kuinka joukkueharjoittelu usein unohtaa yksilön kehitystarpeet.

Varsinkin joukkueurheilussa koin, että yksilöä arvostetaan lähinnä vain tilastosarakkeissa, mutta että yksilön kokonaisvaltainen kehittäminen tulisi uudistaa. Ennen kaikkea laji- ja fysiikkavalmennuksen tulisi toimia yhdessä, sillä urheilijakaan ei voi erotella näitä ominaisuuksia pelatessaan.

Harrin tavatessani koin, että sain ajatuksilleni vastakaikua ja uusia innostavia ideoita. Nyt saamme toteuttaa näkemyksiämme ja pystymme auttamaan urheilijoita kehittymään aivan uudella tavalla.

On sanoinkuvaamaton tunne kun urheilija jota olet auttanut, valmentanut ja opastanut onnistuu harjoitelluissa asioissa ja kehittyy.

University of Valparaiso 2006-08

Koulun historian kaikkien aikojen tarkin 3 pisteen heittäjä (44,5%)

Eniten onnistuneita 3 pisteen koreja yhdessä ottelussa: 10 (vs.Chicago State)

Koripalloammattilainen vuodesta 2008 eteenpäin

Mm. Italian, Espanjan, Ranskan ja Argentiinan koripallosarjoissa

Eurochallenge ja Europecup -seurajoukkueissa kolmena eri kautena

Vuoden tulokas 2010, Korisliiga

Vuoden Pelaaja 2013, Korisliiga

45 maaottelua Miesten A-maajoukkue, Susijengi

PM-mestaruus, Sundsvall 2011

EM-kisat, Slovenia 2013 (sijoitus 9.)