SAHA app on julki!

Loukkaantumisessa mahdollisuus – Camilla Richardssonin tarina

Loukkaantumisessa mahdollisuus – Camilla Richardssonin tarina

Estejuoksija Camilla Richardsson on tällä hetkellä uransa parhaimmassa kunnossa. Muutama viikko takaperin Camilla rikkoi Pariisissa ennätyksensä 3000m esteissä lukemin 9.38,93. Ennätysaika on parin vuoden takaista tulosta parempi useammalla sekunnilla. Euroopan tilastoissa aika on tälle vuodelle 10 parhaan joukossa ja alittaa Dohan MM-rajan.

Viikko eteenpäin ja Camilla juoksi uuden ennätyksensä sivulajissaan 5000m sileällä. Nyt ennätys parani huimat 20 sekuntia lukemiin 15.37,02. Samalla aika on suomalaisten 5000m tilastoissa kautta aikain viidennellä sijalla.

Parannukset aikoihin ovat huimia, mutta ehkä vakuuttavinta tässä on se matka, jonka Camilla on kulkenut viimeisen reilun vuoden aikana. Vuosi sitten ei olisi uskonut, että jo aika pian juostaan uran uusia ennätyksiä.

Viime kesänä Camilla loukkaantui vakavasti Jyväskylän Kalevan kisoissa. Nilkka murtui vesiesteellä ja edessä oli raastava 3,5kk tauko juoksemisesta. Edessä oli samalla pitkä ja voimia vaativa kuntoutusjakso. Tässä vaiheessa myös me SAHAlla tutustuimme Camillaan.

Camillan valmentaja Jukka Keskisalo otti meihin yhteyttä pian loukkaantumisen jälkeen. Aloitimme Camillan kanssa kuntouttavan harjoittelun heti kun nilkan operaatiosta oli selvitty. Kuntoutus oli vaativa, mutta kuten Camilla itse toteaa, auttoi kuntoutus ei vain nilkan kanssa, mutta lopulta myös saavuttamaan kilpailuissa kokonaisvaltaisesti paremman suorituskyvyn. Suorituskyvyn, jota on viime aikoina todistettu ihaillen. ”Olen 100% varma, että yhteistyö SAHAn kanssa on yksi iso syy miksi juoksuni kulkee nyt näin hyvin” kommentoi Camilla.

Alkuvaiheessa pitkä juoksutauko näkyi, mutta systemaattisesti rakennettu kuntoutusohjelma alkoi lopulta tuottamaan tulosta. ”Mulla on ollut tosi vahvan tuntuinen juoksuaskel talvesta lähtien. Toki alkuun juoksuni ei kulkenut yhtään pitkän tauon vuoksi, mutta kun juoksukunto parani aloin pystyä hyödyntämään parantuneita voimatasojani. Jukkakin (Keskisalo) on sanonut, että pystyn aktivoimaan pakaran ja takareidet niin paljon paremmin kuin aiemmin.

Loukkaantuminen ei siis välttämättä tarkoita pelkkää suoritustason laskua kilpailuun palatessa. Oikeanlaisella harjoittelulla ajan ja tilanteen voi käyttää hyödykseen sekä tulla takaisin entistä parempana. Camilla on tästä erinomainen esimerkki.

Samalla Camilla on esimerkki periksiantamattomuudesta ja sinnikkyydestä. Camillan matka myös kertoo siitä, kuinka urheilijat tarvitsevat apuja useammalta eri taholta huippusuorituksen saavuttamiseksi. Yhteistyö on tärkeää.

Olemme kiitollisia, että olemme saanet toimia Camillan kaltaisen urheilijan ja hänen taustavoimiensa kanssa. Samalla olemme onnistuneet tärkeimmässä eli auttamaan urheilijaa kohti parhaimpaansa. ”Olen tosi kiitollinen avusta ja yhteistyöstä SAHAn kanssa. Ja olen varma, että en olisi pystynyt juoksemaan tällä hetkellä näin kovaa ilman heidän apuaan.

Loukkaantumisia joskus tapahtuu, vaikka kaikki olisi tehty parhaimman mukaan. Tärkeintä on kuitenkin se miten loukkaantumiseen suhtautuu ja löytääkö siitä mahdollisuuden vai masentajan. Camilla löysi mahdollisuuden ja juoksee tällä hetkellä kovempaa kuin koskaan aiemmin.

UUSIMMAT:

Jaksotus – intro

Harjoituskaudet ovat osalla urheilijoista alkamassa näinä päivinä ja osalla ne ovat jo täydessä käynnissä. Harjoitteluun on tullut kaikkien osalta jonkinnäköisiä mutkia suoraan tiehen. Toisilla vaikutukset

Lue lisää »

Missä olet?

Elämme mielenkiintoista ja erittäin haastavaa aikaa maailmamme historiassa. Joudumme miettimään omia prioriteettejämme elämässä, ja tarkastelemaan niitä kriittisesti. Terveys on yleensä sen listan kärkipäässä ja tällä

Lue lisää »

Perusasiat

”I never get bored with the basics.” – Kobe Bryant Traagiset uutiset Kaliforniasta kertoivat, että yksi kaikkien aikojen suurimmista urheilijoista on menehtynyt. Se sai minut

Lue lisää »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

+358 50 304 2748
saha@sahatraining.fi
Lähetä viestiä Whatsapp

Tai jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä vuorokauden sisään.

Käytämme evästeitä helpottaaksemme sivuston käyttöä niin, että sen sisältö soveltuisi paremmin sinulle.