SAHA app on julki!

Missä olet?

Missä olet?

Elämme mielenkiintoista ja erittäin haastavaa aikaa maailmamme historiassa. Joudumme miettimään omia prioriteettejämme elämässä, ja tarkastelemaan niitä kriittisesti. Terveys on yleensä sen listan kärkipäässä ja tällä hetkellä maailmanlaajuisen virusepidemian aikana sen merkitys tulee korostumaan. Urheilu on vain pieni osa yhteiskuntaamme ja elämäämme suurempien asioiden rinnalla. Terveys on yksi tärkeimmistä tekijöistä myös urheilun kentässä, mutta urheilu ja suorituskyky ovat itsessään kaukana terveydestä. Suorituskyvyn rajoja venyttäessä terveys on usein prioriteettilistan myöhemmillä sijoilla.

Yksi asia on varmaa jo tässä vaiheessa: elämä ja myös urheilu tulee jatkumaan. Urheilun parissa työskenteleville tämä aika ja tulevat ajat ovat haasteellisia usealla eri rintamalla ja luovuutta tullaan tarvitsemaan. Ongelmanratkaisu on kuitenkin ydinasia urheilussa lajista riippumatta, joten osaltaan tämä on tuttua. Valmistautuminen tulevaan on siis käynnissä koko ajan.

Maailman pysähtyessä on meidän kaikkien myös hyvä pysähtyä. Pysähtyneisyyden tilassa voimme tutkia itseämme. Rehellisesti. Tässä ja nyt. Mitä me olemme? Jos emme tiedosta missä olemme ja mitä olemme, niin on hankala lähteä suunnistamaan kohti tulevaa. Jos emme tiedä missä olemme, miten voimme löytää perille tavoitteeseemme? Meillä kaikilla on omat tavoitteemme ja päämäärämme. On myös yhtä monta tapaa päästä sinne kuin meitä on. Tärkeintä on löytää oma tie.

Tämä haastava aika on myös mahdollisuus. Miten käytät tämän ajan? Voit edelleen kehittyä ja sinusta voi tulla parempi. Jos kautesi loppui, alkuvaiheessa fyysisen suorituskyvyn ja harjoitettavuuden palauttaminen on prioriteetti numero yksi. Sen jälkeen vasta alkaa valmistaminen uutta kautta varten. Urheilullisuutta ja suorituskykyä voi parantaa monilla keinoilla ilman että olisi pääsyä saleille tai halleille. Yleistaitavuutta, kehonhallintaa ja liiketaitoja voi kehittää, jotka taas auttavat lajispesifien taitojen paremman oppimisen ja niihin siirtymisen myöhemmässä vaiheessa. Jos kautesi on alkamassa, lajitaitojen ja fyysisen suorituskuvun hiomiseen jäi lisää aikaa.

Puhutaanpa mistä lajista tahansa ja mistä kauden vaiheesta tahansa, kaikkein tärkein asia on ymmärrys missä ollaan, mitä tehdään ja miksi, ja mihin ollaan menossa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Harri-150x150.png

Harri Yrttiaho
Co-Founder SAHA Training
#kaikkimerkkaa

UUSIMMAT:

Jaksotus – intro

Harjoituskaudet ovat osalla urheilijoista alkamassa näinä päivinä ja osalla ne ovat jo täydessä käynnissä. Harjoitteluun on tullut kaikkien osalta jonkinnäköisiä mutkia suoraan tiehen. Toisilla vaikutukset

Lue lisää »

Missä olet?

Elämme mielenkiintoista ja erittäin haastavaa aikaa maailmamme historiassa. Joudumme miettimään omia prioriteettejämme elämässä, ja tarkastelemaan niitä kriittisesti. Terveys on yleensä sen listan kärkipäässä ja tällä

Lue lisää »

Perusasiat

”I never get bored with the basics.” – Kobe Bryant Traagiset uutiset Kaliforniasta kertoivat, että yksi kaikkien aikojen suurimmista urheilijoista on menehtynyt. Se sai minut

Lue lisää »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

+358 50 304 2748
saha@sahatraining.fi
Lähetä viestiä Whatsapp

Tai jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä vuorokauden sisään.

Käytämme evästeitä helpottaaksemme sivuston käyttöä niin, että sen sisältö soveltuisi paremmin sinulle.